Naam van de route:
Zwillbrockervenn.gpx

Lengte van de route: ± 30 km

Start: vanaf 't Scharvelt rechtsaf

Informatieblad:
.pdf

Kaart: .pdf

 

 

 

 

 

 

 

De route begint bij de “uutblaostoafel” op ’t Scharvelt. Vanaf de camping slaat u rechtsaf de Wolinkweg op. De route leidt u nar het prachtige natuurgebied Het Zwillbrockervenn met een grote meeuwenkolonie en in bepaalde delen van het jaar ook een grote groep flamingo’s.

Voordat u het Zwillbrockervenn bereikt fietst u na ongeveer 13 km vanaf het startpunt door het natuurgebied De Leemputten. Hier bevindt zich een terras aan het water en kunt u ook een uurtje waterfietsen door het mooie natuurgebied.

U kunt ook nog een kilometer doorfietsen en dan even aangaan bij het gezellige restaurant Haak en Hoek met speeltuin. Vanaf dit restaurant is het nog ongeveer 1,5 km naar het Zwillbrockervenn. Rond het Zwillbrockervenn loopt een wandelpad van ongeveer 5 km. Langs het wandelpad wordt veel informatie gegeven over dit unieke natuurgebied en er zijn verschillende uitzichtspunten. De moeite waard!! Verderop komt u weer op de fietsroute. Ziet u af van deze wandeling dan vindt u ook een uitzichtpunt met informatieborden.
Hiervandaan is het nog 1 km naar her dorpje Zwillbrock.

Bij de T-splitsing in het dorp staat een barokkerk. Deze is overdag opengesteld en zeer de moeite waard om te bezichtigen. Er zijn hier ook twee Duitse horecagelegenheden, oa. Hotel-restaurant Kloppendiek met leuk terras.
Vanaf het dorpje Zwillbrock fietst u door een afwisselend landschap terug naar
’t Scharvelt.