Naam van de route:
Verwolde Laren.gpx

Lengte van de route: ± 51 km

Start: vanaf 't Scharvelt rechtsaf

Informatieblad:
.pdf

Kaart: .pdf

 

 

 

 

 

 

 

De fietsroute begint bij natuur-kampeerterrein ’t Scharvelt. Deze fietsroute brengt u naar het landgoed Verwolde met het “Huis Verwolde".

Verder loopt de fietstocht langs het kasteel “Ampsen”, dat in zijn huidige vorm dateert uit het begin van de 17e eeuw. U passeert het riviertje de Berkel en het bekende Twentekanaal.

Verder kunt u deze route gebruiken voor een bezoekje aan Lochem en Borculo, waar u even van de fietst af kunt om gezellig te winkelen of gebruik te maken van een ruime keus aan horecagelegenheden.

Ook de natuur komt ruimschoots aan bod tijdens deze tocht. In de eerste plaats zijn daar natuurlijk de landgoederen die u bezoekt, maar al fietsende over rustige wegen en zandpaden door het Achterhoekse coulissenlandschap met een afwisseling van bouwland, weiland, bos, kleine dorpjes en Achterhoekse boerderijen, maar passeert u ook de natuur-gebieden van de Lochemse Berg en de Kale Berg, beide in het bezit van de Stichting Gelders Landschap.

Op 10 januari 2014 werd na een faillissement de uitspanning “Witte Wieven” in Zwiep heropend. Het attractieparkje rond de legende van De Witte Wieven was vijf generaties lang in handen van de familie Postel. In 2011 werd alles verkocht aan twee nieuwe eigenaren. Het nieuwe beheerdersechtpaar Henry en Jenny van den Berg heeft het parkje met restaurant echter grondig opgeknapt. U komt er op deze mooie tocht langs.