Naam van de route:
Slinge en kerkepaden Beltrumroute.gpx

Lengte van de route: ± 32 km

Start: vanaf 't Scharvelt rechtsaf

Informatieblad:
.pdf

Kaart: .pdf

 

 

 

 

 

 

 

De route begint bij de “uutblaostoafel” op ’t Scharvelt. Deze fietsroute is uitgezet rond het dorpje Beltrum, waar nieuwe kerkepaden zijn aangelegd.

Langs het riviertje de Slinge in het buitengebied van Beltrum wisselen landbouwgronden, natuurreservaten, bossen en waterpartijen elkaar af. Hier kan men ongestoord genieten van het natuurschoon en de gemoedelijke sfeer. De bewoners van deze streek houden van erfgoed, de streektaal en tradities.

Na ongeveer 6 km vanaf uw vertrekpunt fietst u langs het Austepad, door zo’n mooi stukje natuur met een uitkijktorentje waar u een mooi uitzicht heeft over de omgeving.

Na vier km rijdt u het dorpje Beltrum binnen waar u rechts op een plein de Witte Olifant ziet staan, een voormalige stoommachine. In Beltrum vindt u horeca en een supermarkt. Vervolgens fietst u een stuk langs de Slinge. Aan het eind daarvan, kunt u even van de route af om een bezoekje te brengen aan restaurant Mentink met speeltuin. Verderop komt u langs De Waterster, een beschermd stukje bos met een stervormig meertje.