Naam van de route:
Haarmühle.gpx

Lengte van de route: ± 58 km

Start: vanaf 't Scharvelt linksaf

Informatieblad:
.pdf

Kaart: .pdf

 

 

 

 

 

 

 

Deze, wat langere fietstocht, voert u een stukje Duitsland in. Deze route is in de eerste plaats een hele mooie fietstocht over mooie zandpanden en binnenwegen, door bos- en veen-gebieden.

Uiteindelijk komt u bij de Haarmühle, een watermolen bij een voormalige boerderij. Deze Haarmühle is omgebouwd tot een restaurant met een heerlijk terras, verscholen achter oude bomen in de rust van een mooi natuurgebied.

U kunt via de Groenloseweg even naar het dorpje Eibergen (1,5 km). In dit gezellige dorp kunt u winkelen of gebruikt maken van de daar aanwezige horeca. Via dezelfde Groenloseweg kunt u de route weer oppakken.

U zult de grens tussen Nederland en Duitsland een aantal keen passeren. U ziet het riviertje de Berkel, het riviertje dat dwars het Achterhoekse landschap loopt. U komt door het dorpje Oldenkott op de grens met een bijzonder cafeetje.

Daarna volgt u een stuk de Flamingoroute en door een prachtig stukje natuur komt u uiteindelijk bij het doel van onze tocht, de Haarmühle. Vanaf de Haarmühle fietst u na de brug over de Buurserbeek door een aantal prachtige natuurgebieden terug naar ’t Scharvelt. U komt o.a. door het Haaksbergse Veen en Het Lankheet. Eventueel kunt u nog even de afslag pakken naar Eibergen voor een bezoek aan dat gezellige stadje.