Naam van de route:
Beekvliet en Lebbenbrugge.gpx

Lengte van de route: ± 46 km

Start: vanaf 't Scharvelt rechtsaf

Informatieblad:
.pdf

Kaart: .pdf

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste deel van deze route gaat door het afwisselende coulissen-landschap van de Achterhoek: weiden, akkers en stukjes bos met verspreide boerderijen.

Na ongeveer drie kilometer passeert u recreatiegebied Hambroekplas.
U passeert het voor de Achterhoek karakteristieke riviertje De Berkel.

Eventueel kunt u deze fietstocht even onderbreken door vanaf de route het stadje Borculo even in te fietsen. Daar vindt u winkels en uitgebreide horeca.

Op ongeveer tien kilometer vanaf ’t Scharvelt vindt u Landgoed Beekvliet, een mooi afwisselend landschap met bos, weilanden en lanen met eeuwenoude beuken en eiken. De tocht voert u verder door en langs mooie percelen bos. Bent u niet bang voor de Witte Wieven dan noet u zeker een bezoekje brengen aan Zwiep, een dorpje dat ligt op de helling van de Lochemse Berg. Zwiep is bekend door de uitspanning “De Witte Wieven” gecreëerd rond de legende van de witte wieven.

Over de Zwiepseweg fietst u naar het zuiden langs camping De Heksenlaak naar het dorpje Barchem. Dit dorpje heeft een mooie kerk op de Lochemse Berg. In het dorpje staat Hotel “In de groene Jager” voor een uitgebreide koffie of thee, voor lunch of diner. Ongeveer 4 km zuidoostelijk van Barchem komt u over de Lebbenbruggedijk bij museum “Lebbenbrugge”