Naam van de route:
Kastelenfietsroute Vorden.gpx

Lengte van de route: ± 52 km

Start: vanaf 't Scharvelt linksaf

Informatieblad:
.pdf

Kaart: .pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze fietsroute loopt zoveel mogelijk langs rustige binnenwegen, vrije fietspaden en mooie lanen naar het kasteeldorp Vorden.

Het kasteel “Huis te Vorden” is in het seizoen te bezichtigen. De andere landgoederen waar u langs komt, worden nog bewoond en zijn niet toegankelijk. De tuinen van landgoed “De Wierse” zijn op donderdagmorgen opengesteld en er is om 11.30 uur een rondleiding.

De route begint op natuurkampeerterrein ’t Scharvelt. Na ongeveer acht kilometer door het mooie Achterhoekse landschap te hebben gefietst komt u bij boerderijmuseum De Lebbenbrugge. Een kopje koffie in de sfeer van vroeger!

U kunt deze fietstocht eventueel onderbreken door een bezoekje te brengen aan het stad Borculo. Op weg naar Kasteel Vorden, het doel van deze tocht, passeert u ook landgoed Onstein. Vanaf landgoed Onstein is het nog maar een klein stukje naar Kasteel Vorden en het stadje met dezelfde naam.

Wordt u op alle mogelijke manieren er van weerhouden een voet te zetten op landgoed Onstein, kasteel Vorden daarentegen is zeer gastvrij, althans volgens de Vrouwe van Vorden, Karin de Rouw. De fietsroute loopt verder door het stadje Vorden met een aantal leuke horecagelegenheden.

U fietst terug naar ’t Scharvelt via een hele mooie route die u o.a. door het natuurgebied Het Grote Veld voert. (vanaf punt 07) Onderweg vindt u het bekende restaurant De Groene Jager, waar u thee kunt drinken met allerlei lekkernijen. Heeft u op deze tocht nog niet genoeg kastelen en landgoederen gezien dan kunt u ook nog even stoppen bij landgoed Beekvliet.